Vind ontstopper Antwerpen

Als u op zoek bent naar een professionele ontstopper in Antwerpen, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op onze website helpen wij u het beste ontstoppingsdienst bij u in de buurt te vinden. Ontvang gratis en vrijblijvende offertes.

Welke diensten levert een professionele ontstoppingsdienst?

Een verstopte afvoer is een veel voorkomend probleem waar veel mensen mee te maken hebben. Het is niet alleen een ongemak, maar het kan ook gevaarlijk zijn als het water begint te stromen. Een ontstoppingsdienst biedt de volgende diensten aan:

WC ontstoppen (toilet)

Is uw WC verstopt? Een ontstoppingsdienst kan u helpen met uw toiletten en sanitair. Zij zullen snel te hulp schieten om te voorkomen dat de verstopping van het toilet erger wordt.

Ontstoppen van douche en bad

De ontstopper zal de juiste oplossingen bieden voor uw situatie, zonder schade te veroorzaken aan uw inloopdouche of badkuip.

Ontstoppen van gootstenen

Een ontstopper zal ervoor zorgen dat de gootsteen ontstopt wordt. Dit kan op afspraak, of in geval van een dringende ontstopping in Antwerpen zelfs zonder afspraak. De ontstoppers gebruiken de modernste technologie om een kwaliteitsservice te garanderen.

Septische tank en riool ontstoppen

Als u last hebt van een verstopte riolering, moet u die zo snel mogelijk vrijmaken. Met de hulp van een ontstoppingsdienst kunt u vlot de riolering ontstoppen.

Dakgoot ontstoppen

Een verstopte dakgoot moet onmiddellijk behandeld worden. Daarom is het een goed idee om een professional in te schakelen. De vakman zal uw dakgoten schoonmaken en ontstoppen.

Camera-inspectie

Bij een camera-inspectie wordt er een volledig onderzoek van uw leidingen gedaan met een camera. Op die manier worden alle defecten in uw leidingen zichtbaar en kunnen de problemen opgelost worden. Voor deze analyse worden HD-camera’s gebruikt.

Wat zijn de voordelen van het inschakelen van een ontstoppingsdienst Antwerpen?

Een verstopte leiding wordt op verschillende manieren opgelost. Eenvoudige ontstoppingsmanieren, die geen speciale vaardigheden vereisen, kunnen helpen om een verstopte leiding te ontstoppen. Als deze maatregelen echter niet werken, doet u er goed aan een specialist in te schakelen.

Indien er een verstopping in uw leidingen optreedt, moet u die zo snel mogelijk verhelpen, of het nu om een kleine verstopping gaat of niet. Is de verstopping ernstig? Dan doet u best beroep op een professionele ontstopper.

Om te beginnen moet u weten dat als u een verstopping niet snel verhelpt, deze erger zal worden. Daarom is het essentieel om de afvoer snel te ontstoppen.

Bovendien kunnen stromend water en het doorspoelen van het toilet de verstopping verder in de pijp duwen. Hoewel het in het begin misschien eenvoudig te verwijderen is, kan het nu moeilijker zijn, omdat het nu veel verder in de pijp is.

Als u de verstopping niet eerder verhelpt, zal dit moeilijker te repareren zijn en dus meer kosten.

Het inhuren van een ontstoppingsdienst bespaart u tijd. Omdat een vakman beschikt over alle deskundigheid die nodig is om verstopte riolering, toiletten, gootstenen, badkamers en soortgelijke loodgieterssystemen te ontstoppen.

De ontstopper gebruikt innovatieve apparatuur en hoogtechnologische apparatuur om schade aan leidingen snel en efficiënt te voorkomen.

Door de werking van de ontstopper te optimaliseren, reinigt hij ook de leidingen. Het is ook mogelijk om de diensten te gebruiken om septische tanks te legen en rioolbuizen te sparen.

24 uur noodontstoppingsdienst overal in België – Gratis offerte

Verstopte leidingen en afvoeren zijn wel het laatste waar u mee te maken wilt hebben. Of het nu gaat om een geleidelijke ophoping van haar of een voorwerp dat vast is komen te zitten in de leidingen.

Onze loodgieters zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week beschikbaar voor noodreparaties aan uw leidingen in België.

Wat veroorzaakt verstoppingen in afvoeren, douches en toiletten?

Alvorens de leidingen (gootstenen, toiletten of badkuipen…) te ontstoppen, is het belangrijk eerst vast te stellen wat de oorzaak kan zijn. Zodra u hebt vastgesteld wat de leidingen blokkeert, weet u hoe u of ze gemakkelijk te ontstoppen zijn.

Verstopte leidingen worden veroorzaakt door verschillende factoren

Als uw douche of wastafel een onaangename geur heeft, zijn er veel oorzaken:

  • Verkeerd onderhoud van uw leidingen kan leiden tot verstoppingen door zeep en haren, naast andere problemen.
  • WC papier of doekjes die door het toilet gespoeld worden: ze breken niet af in het afvalwater en verstoppen dus de leidingen.
  • Verstopping van de hoofdriool buis.
  • Gootsteenafscheider verstopt met etensresten.

Oorzaken en symptomen van een verstopte gootsteen

Een verstopte gootsteen is een bekend probleem in ons dagelijks leven. Maar waarom zijn deze gootstenen verstopt? Hier zijn enkele van de redenen:

Voedsel- of vetresten hopen zich op in uw gootsteen en zorgen ervoor dat deze verstopt raakt. In feite wordt de verstopping geleidelijk dikker en verstopt die uiteindelijk de afvoer.

Het water kan niet wegstromen: Loodgieters hebben de leidingen zo aangesloten dat het water niet weg kan stromen.

De nummer één oorzaak van verstopping van de gootsteen is kalkaanslag. Na verloop van tijd vormt kalkaanslag verstoppingen die de watertoevoer gedeeltelijk en vervolgens volledig blokkeren.

Wat veroorzaakt een verstopte douche?

De meest voorkomende oorzaken van een verstopte douche zijn

  • Haar: haar komt gemakkelijk in de afvoer. Na verloop van tijd vormen zich haarklonters, die de waterstroom blokkeren.
  • Douchepijpen kunnen verstopt raken door douchezeep, douchegel en andere zeep.
  • Doucheproducten zoals zeep en gel kunnen een vetafzetting in de leiding vormen.
  • Kalk en kalkaanslag: deze kunnen uw leidingen verstoppen. Regelmatig onderhoud van uw leidingen is noodzakelijk.

De meest voorkomende oorzaken van een verstopt toilet

Spoel dingen niet door die niet in het toilet thuishoren: Sanitaire servetten, doekjes en andere artikelen breken niet af in water en veroorzaken na verloop van tijd verstoppingen.

Wat zijn de beste methodes om een afvoer te ontstoppen?

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen voordat u een professional belt. Ze zijn vrij eenvoudig, maar ze kunnen u helpen geld te besparen of zelfs het probleem voorlopig op te lossen.

Verwijder de sifon en maak hem schoon

De sifon is de eerste stap in het oplossen van een verstopping in uw afvoersysteem. In de meeste gevallen wordt de verstopping veroorzaakt door een opeenhoping van vuil dat in de sifon terechtkomt. 

Dit kan verholpen worden door de sifon schoon te maken. Het schoonmaken kunt u gemakkelijk zelf doen. Het enigste wat u nodig heeft is een spons en een wasbekken.

Om de sifon schoon te maken, kunt u het beste een afwasmiddel voor de badkamer gebruiken. Als u uw afvoerkanaal niet zelf kunt ontstoppen, kunt u een beroep doen op een ontstoppingsdienst dat gespecialiseerd is in het reinigen van afvoerkanalen.

Een leiding ontstoppen met een chemisch product

Om een verstopte leiding te ontstoppen, is het ook mogelijk chemicaliën te gebruiken. Dit proces kan de verstopping permanent of tijdelijk verwijderen.

De eenvoudigste remedie is kokend water te combineren met zout, soda of azijn. Deze milieuvriendelijke chemicaliën kunnen het vet en de zeepresten oplossen die de afvoer verstoppen.

Als u na deze techniek nog steeds een verstopping hebt, kunt u chemische behandelingen gebruiken om de afvoeren te ontstoppen. U moet echter voorzichtig zijn met het gebruik van deze stoffen, want ze zijn zeer vervuilend en soms ondoeltreffend.

Gebruik een zuignap

Om een leiding te ontstoppen, plaatst u de zuiger op het verstopte gedeelte en beweegt u hem vervolgens heen en weer. Het residu wordt dan opgezogen en weggedrukt door de zuiger, waardoor het gemakkelijker verwijderd kan worden.

Het gebruik van een fret

Als de verstopping ernstig is is, zal de reparateur een agressievere aanpak moeten gebruiken. In dit verband zal hij een fret moeten gebruiken.

De eerste stap in het proces is het inbrengen van een sterke staalkabel met een verstoppingskop, die is verbonden met een elektromotor die hem laat draaien. De fret gaat dan de pijp in en vernietigt het voorwerp dat het stromen van het water verhindert.

Dit instrument heeft de kracht om enorme dingen te duwen of te breken. Vakkundig getrainde fretten kunnen buizen tot 10 meter lang binnendringen om langere stukken te ontstoppen.

Zoals u zou verwachten, is dit een techniek die vooral door professionele ontstoppers gebruikt wordt.

De hogedruk-hydrostraalmethode

Het gebruik van hogedrukreiniging is ook geschikt in bijzondere omstandigheden. Voor zeer speciale regelingen met uiterst beperkte toegang wordt deze hogedrukontstoppingsprocedure voorgesteld. 

Deze hogedruktechniek mag alleen worden gebruikt als laatste redmiddel, nadat al het andere heeft gefaald om u te helpen uw leidingen te ontstoppen.

De apparatuur wordt in de pijp gestoken en levert water met een druk gelijk aan die van een brandslang. Er wordt water onder hoge druk in de pijp gelaten om het voorwerp voort te duwen en te verwijderen tot het een grotere pijpdiameter bereikt.

Hoeveel kost het om een afvoer te ontstoppen in België?

Een verstopte waterafvoer laten ontstoppen kost gemiddeld €300. De prijs van een interventie om een afvoer te ontstoppen kan variëren naargelang de staat van de leidingen.

De prijs van een drainage klus bedraagt meer dan 600 euro exclusief belastingen, met reiskosten van de technicus, de reinigingskosten en het arbeidsloon inbegrepen. Het is dus wel interessant om voor een lokale ontstopper te kiezen.

De kosten van het werk kunnen variëren naargelang van wie het uitvoert, waar u zich bevindt en wanneer u het werk wilt laten uitvoeren. 

Hou ook rekening met uw locatie en het tijdstip waarop u het werk wilt laten uitvoeren. Alvorens aan iets te beginnen, is het van essentieel belang om voorzichtig te zijn en offertes van verschillende professionals te vergelijken. Op die manier vindt u de goedkope ontstoppingsdienst.